تأثیر تغذیه و رژیم غذایی در درمان ارتودنسی

محتوای جدول

مراقبت از دندان‌ها و استفاده از رژیم‌های غذایی مناسب در طول درمان ارتودنسی بسیار مهم است. بنابراین، سؤال این است که چه غذاهایی باید بخورید؛ و آیا غذاهایی وجود دارد که باید از آن‌ها اجتناب کنید؟

در ادامه‌ی این مقاله از مجله‌ی تخصصی ارتودنسی دکتر مهتاب همراه ما باشید تا به سؤالات شما در پاسخ دهیم.

نقش رژیم غذایی در ارتودنسی چیست؟

خبر خوب این است که در بیش‌تر موارد، نیازی نیست که در طول درمان ارتودنسی، رژیم غذایی خود را تغییر دهید. با این حال، غذاهای خاصی – مانند غذاهای پر از قند – وجود دارند که باید برای حفظ سلامت دندان‌ها و جلوگیری از آسیب به وسایل ارتودنسی (مانند براکت) از آن‌ها اجتناب کنید. در ادامه این مقاله در مورد غذاهایی که باید از آن‌ها اجتناب کنید، بیشتر صحبت خواهیم کرد!

آیا درمان ارتودنسی بر رژیم غذایی کودکان تأثیر می گذارد؟

احتمالاً درمان ارتودنسی با براکت بر رژیم غذایی فرزند شما تأثیر نمی‌گذارد؛ اما ممکن است بر نحوه‌ی خوردن غذا – از جمله نحوه‌ی جویدن، گاز گرفتن و بلعیدن – تأثیرگذار باشد. همان‌طور که در بالا هم گفته شد، برخی غذاها وجود دارند که فرزند شما باید از آن‌ها اجتناب کند – به‌خصوص غذاهایی که خیلی سفت، ترد یا چسبنده هستند. اما تغذیه و رژیم کلی آن‌ها نباید تغییر کند. بهترین ایده این است که یک رژیم غذایی متعادل و سالم، از جمله مقدار زیادی میوه و سبزیجات، داشته باشید.

در طول درمان چه غذاهایی باید بخوریم؟

غذاهای زیادی وجود دارند که می‌توانید در طول درمان ارتودنسی از آن‌ها لذت ببرید! بهترین غذاها کم‌قند هستند و نیاز به جویدن زیاد ندارند، مانند:

  • کربوهیدرات‌های خوب مثل نان، برنج و پاستا؛
  • غذاهای نرم مانند سوپ، خورش و سبزیجات پوره‌شده؛
  • میوه و سبزیجات، به خصوص زمانی که پخته و نرم شده‌اند، یا به قطعات کوچک و لقمه‌ای برش داده شده‌اند؛
  • لبنیات نرم مانند پنیر و ماست؛
  • گوشت، مرغ، ماهی و سایر غذاهای غنی از پروتئین که می‌توان آن‌ها را تا حد نرم شدنِ کامل پخت.

در طول ارتودنسی از چه غذاهایی باید اجتناب کنیم؟

هنگامی که براکت دارید، لازم است که از غذاهای خاصی که می‌توانند به براکت‌ها و سیم‌ها آسیب بزنند، یا در آن‌ها گیر کرده و باعث ناراحتی شوند، دوری کنید. علاوه بر این، غذاها و نوشیدنی‌های شیرین باید در حد اعتدال مصرف شوند تا از پوسیدگی دندان جلوگیری شود. با توجه کردن به رژیم غذایی خود، می‌توانید به مراقبت از براکت‌های خود کمک کنید و درمان ارتودنسی خود را در مسیر درست نگه دارید (و از هرگونه مراجعه‌ی غیرضروری به متخصص ارتودنسی هم جلوگیری کنید!). این غذاها شامل موارد زیر هستند:

  • غذاهای سفت مانند آب‌نبات و شیرین‌بیان؛
  • میوه‌های سفت مانند سیب و هویج خام که باید با نیروی زیادی آن‌ها را گاز بزنید؛
  • غذاهای چسبنده مانند کارامل و آدامس؛
  • غذاهای سخت مانند آجیل و چوب‌شور؛
  • غذاهای شیرین مانند شکلات؛
  • نوشیدنی‌های شیرین از جمله آب‌میوه، شربت، نوشابه و نوشیدنی‌های انرژی‌زا.

مراقبت از بهداشت دهان و دندان و داشتن رژیم غذایی متعادل در طول درمان ارتودنسی ضروری است. با پیروی از نکات ذکر شده در بالا، می‌توانید مسیر ارتودنسی خود را هموارتر و راحت‌تر کنید. به یاد داشته باشید که از غذاهایی که می‌توانند به براکت‌های شما آسیب بزنند، پرهیز کنید، غذاها و نوشیدنی‌های شیرین را محدود کنید و مقدار زیادی میوه و سبزیجات را در رژیم غذایی خود بگنجانید. اگر در مورد آن‌چه باید بخورید نگرانی یا سؤالی دارید، برای ما کامنت بگذارید یا از متخصص ارتودنسی مورد اعتماد خود [لینک به مشاوره] بپرسید. همیشه خوشحال خواهیم شد که به شما کمک کنیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *